У День Перемоги в усіх єпархіях УПЦ піднесли молитви за загибли

0 комментариев | Обсудить
09.05.2021 | Категории: Новини Української Православної Церкви

000

9 травня 2021 року, в День пам’яті та примирення і 76-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви відбулися заупокійні богослужіння в пам’ять за спочилими воїнами та молебні про захисників Вітчизни. Також представники єпархій взяли участь у покладанні квітів до меморіалів пам’яті загиблих воїнів і могил невідомих солдат. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія духовенство Деснянського благочиння Київської єпархії напередодні Дня Перемоги взяло участь в урочистих заходах до Дня Перемоги. Священнослужителі Свято-Троїцького храму звершили панахиду за упокій душ загиблих внаслідок війни.

Церемонії покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам у селі Троєщина та до Обеліску «Слави» на території парку «Деснянський» відбулися за участю т.в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірини Алєксєєнко, голови Ради організації ветеранів Деснянського району Михайла Шалема, депутата Київради Михайла Іщенка, активу ветеранських організацій, керівництва Деснянської РДА, помічників депутатів Київради, громадськості та мешканців району. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні та поклали квіти до меморіалу.

Митрополит Криворізький і Нікопольський Єверм взяв участь у Кривому Розі в урочистих заходах, присвячених Дню пам’яті та примирення, а також 76-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, та звершив у співслужінні духовенства Криворізької єпархії після офіційної частини заупокійну літію. Ветерани та учасники святкового заходу мали можливість помолитися в пам’ятній каплиці Великої Свято-Георгіївської дзвіниці. А після також згадати своїх бойових товаришів, поставити свічки пам’яті за загиблими на полі бою і померлими від ран, а також помолитися за здоров’я нині живих героїв-переможців.

Також, за дотриманні карантинних норм, в Центрально-Міському районі Кривого Рогу було проведено урочисте покладання квітів до братської могили воїнів, котрі загинули під час визволення Кривого Рогу, в якому взяв участь настоятель храму Святителя Миколая м. Кривий Ріг ієромонах Єрмоген (Салатюк). Покладання квітів супроводжувалося церковним дзвоном, котрий лунав із дзвінниці храму. Напередодні о. Єрмоген  (Салатюк) запалив під час урочистої церемонії Вогонь Пам’яті, який згодом було доставлено до Монументу “Перемога”.

У День пам’яті і примирення, з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, священнослужителі Харківської єпархії взяли участь у пам’ятних заходах біля Меморіалу Слави в Харківському лісопарку.

Напередодні Дня пам’яті і примиреня в селі Криничне Сумської єпархії, з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія, біля меморіалу загиблим воїнам відбувся урочистий мітинг. Після мітингу настоятель храму протоієрей Олександр Підвальний відслужив панахиду з поіменним поминанням загиблих воїнів села.

Також  біля меморіалу Невідомого солдата м. Білопілля собором духовенства була відслужена заупокійна літія за упокій воїнів, які загинули у Другій світовій війні.

У День Перемоги керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Дніпра. За богослужінням були піднесені молитви про спочилих воїнів під час Другої світової війни.

Духовенство Вознесенської єпархії взяло участь в урочистостях присвячених Дню Перемоги в місті Первомайськ. Під час урочистостей була звершена заупокійна літія про всіх загиблих у Другій світовій війні.

Напередодні Дня Перемоги в селах Трикрати і Актове протоієрей Роман Тарабан взяв участь в урочистостях до Дня Перемоги у Великій Вітчизняній Війні. На початку урочистостей звершили заупокійну літію за загиблими воїнами.

У День Перемоги біля Меморіального комплексу м. Кропивницький, який знаходиться на Фортечних валах, відбулося заупокійне богослужіння за всіх полеглих воїнів. Очолив богослужіння митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф у співслужінні духовенства міських храмів. Спочатку священнослужителі та віруючі біля Вічного вогню у світлу памяять про всіх загиблих поклали квіти, після чого піднесли спільні молитви за упокій спочилих воїнів і всіх, хто потрудився заради Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Після завершення богослужіння владика Іоасаф звернувся до присутніх зі словом проповіді.
Вранці в кафедральному соборі Різдва Богородиці було завершено подячний молебень на честь Дня Перемоги та заупокійну літію за всіма спочилими воїнами.
У День Перемоги секретар Ізюмської єпархії протоієрей Юрій Дивак звершив заупокійну літію за загиблими в роки Другої світової війни біля пам’ятного знака «Скорботна мати» в м. Ізюмі. Після літії всі присутні, серед яких був мер міста В. Марченко, поклали квіти.

У День Перемоги митрополит Джанкойський і Роздольненський Аліпій звершив літію біля меморіалу Воїнам-визволителям, що на старому міському кладовищі м. Джанкоя. Після до меморіалу були покладені квіти.

Також священнослужителі Джанкойської єпархії відслужили заупокійні літії у меморіальних стел і пам’ятників героям Великої Вітчизняної війни, місць поховань та братських могил на території міст і сіл Північного Криму.

У День Перемоги духовенство Львівської єпархії піднесло молитви за воїнів, які загинули у Великій Вітчизняній війні та про здоров’я і благополуччя ветеранів, які сьогодні є живими.

З благословіння митрополита Львівського і Галицького Філарета, секретар єпархіального управління протоієрей Олександр Іванченко перед Літургією відслужив заупокійні літії в місцях заховань воїнів на Марсовому полі та Меморіалі Слави.

В Олександрії вшанували ветеранів та загиблих воїнів-визволителів Другої Світової війни. Мітинг-реквієм та покладення квітів відбулося по вул.Діброви на Братській могилі за участі міської влади, ветеранів, громадських організацій, представників військової частини 2269 та мешканців. У заході взяли участь архієпископ Олександрійськтй та Світловодський Боголєп з духовенством Олександрійської єпархії. Молитва за загиблих воїнів лунає в День Перемоги в усій єпархії.

У день святкування Перемоги над нацизмом митрополит Полтавський і Миргородський Филип підніс заупокійні молитви за спочилими загиблими в роки Другої світової війни біля Меморіалу Солдатської Слави у м. Полтаві у співслужінні Полтавської єпархії.

Після молитви Архіпастир разом із духовенством Полтави і сестрами Полтавського Хрестовоздвиженського та Горбанівського Богородицького монастирів поклали квіти до братської могили.

З благословення митрополита Сєверодонецького і Старобільського Никодима, єпископ Новопсковський Іринарх, вікарій Сєверодонецької єпархії, звершив Пасхальну заупокійну літію біля братської могили «Меморіал Слави» м. Сєвєродонецька. Після закінчення богослужіння владика поклав квіти до меморіалу. Також вранці за Божественною літургією в кафедральному соборі Різдва Христового була піднесена молитва за загиблих воїнів у Другій світовій війні.

У День Перемоги митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, у співслужінні духовенства Херонської єпархії, звершив заупокійну літію біля могили Невідомого солдата про захисників нашої Батьківщини і про всіх постраждалих у роки Другої світової війни. Після завершення до меморіального знаку були покладені квіти.

Також цього дня у всіх храмах і монастирях Херсонської єпархії відбувалися панахиди.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 543 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*