«Слово Предстоятеля»: Про заповіді любові та правильну поведінку людини (відео)

0 комментариев | Обсудить
12.06.2021 | Категории: Новини Української Православної Церкви

2

Щоб ми не страждали від свого зла, тому що зло з’їдає саму людину, треба “ухилятися від зла і творити благо” (Пс. 33: 15) і змушувати себе жити за заповідями Божественної любові.

12 червня 2021 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов чотирнадцятий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав, що «через Святу Біблію, через совість, яка є голосом Божим у людині, Господь робить так, щоб ми вибудовували своє життя з Богом та щоб були спроможні насолоджуватися почуттям щастя, блаженства, миру, якими наповнена Божественна природа».

Як відзначив Архіпастир, ми повинні жити за Божественним Законом, що виражається в двох заповідях: заповіді любові до Бога і любові до ближнього.

За його словами, дехто думає, що для цього треба мати якесь підвищене почуття до Бога і до людини. «Любити Бога – це значить творити Його Божественні заповіді. А любити ближнього – значить “все, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви” (Мф. 7: 12). Якщо людина копає яму ближньому, то вона сама собі копає яму», – пояснив Блаженніший владика та нагадав наступні важливі Євангельські слова: «Не судіть, щоб і вас не судили; бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, і якою мірою будете міряти, такою відміряють вам» (Мф. 7: 1-2).

Його Блаженство пригадав такий випадок, який йому якось розповіли кавказькі пустельники.

Як відомо, між звірами є ворожнеча, як і між людьми. Особливо ворогують дикі свині і ведмеді. Так одного разу пустельники побачили в ущелині стадо диких свиней із поросятами. А над ущелиною з часом з’явився ведмідь. Побачивши свиней, він взяв бревно та почав задніми лапами і спиною просувати його до краю прірви, щоб воно впало на диких поросят. Однак бревно переважило ведмедя, і він разом із ним впав у прірву та, звісно, загинув. Тобто через свою злобу він себе і загубив.

«Щоб ми не страждали самі від свого зла, тому що зло з’їдає саму людину, а прийде час, зло ще й повернеться на нас, треба “ухилятися від зла і творити благо” (Пс. 33: 15)», – наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій та закликав насамкінець: «Ми повинні змушувати себе жити за заповідями Божими, жити за заповідями Божественної любові, яка робить людину красивою, благородною. Якщо будемо жити за Божественними законами, то для нас Царство Небесне почнеться ще тут, на землі. Тому що Царство Небесне то є Царство любові. Та людина, яка живе в любові до Бога та ближнього, вже на землі починає відчувати радість того Царства любові, яке Господь приготував на небі для всіх, хто любить Його».

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 638 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*