Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди випуску у Київських духовних школах

0 комментариев | Обсудить
15.06.2021 | Категории: Новини Української Православної Церкви

456

15 червня 2021 року, у день свята на честь Києво-Братської ікони Божої Матері, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію та урочистості з нагоди випуску у Київській духовній академії і семінарії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкування розпочалось Божественною літургією, яку очолив Предстоятель.

В урочистостях взяли участь намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Тираспільський і Дубосарський Савва (Православна Церква Молдови), архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій, єпископ Сорокський Іоанн (Православна Церква Молдови), єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, єпископ Ладанський Феодосій, викладачі, студенти та випускники Київських духовних шкіл. Богослужбові піснеспіви виконав хор КДАіС під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкала).

Під час малого входу Блаженніший владика відзначив випускників духовних шкіл у священному сані богослужбовими нагородами.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих. Після запричасного вірша проповідь виголосив співробітник КДАіС ієромонах Нестор (Чайка).

Після Літургії відбулось урочисте вручення дипломів випускникам Київської духовної академії і семінарії. Цьогоріч у Київській духовній семінарії ювілейний 30-й випуск.

Вступне слово сказав ректор Київських духовних шкіл владика Сильвестр. Єпископ подякував Предстоятелю за те, що він є зразком християнського життя для студентів духовних шкіл, та попросив архіпастиря дати настанови майбутнім священникам.

Блаженніший владика привітав усіх членів корпорації КДАіС та випускників із завершенням навчального року. У своєму слові Предстоятель наголосив, що студентам богословської школи за час навчання необхідно здобути не лише знання, а й навички духовного життя.

Традиційно прозвучали подячні слова від імені випускників магістратури та бакалаврату.

Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив випускникам дипломи про здобуття духовної освіти та пам’ятні подарунки. У цьому році богословську освіту здобули 55 студентів семінарії та 23 студенти академії.

На завершення перед Успенським собором зробили пам’ятне фото з Предстоятелем.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 643 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*