У День 30-річчя незалежності України в єпархіях УПЦ моляться за Україну та мир у державі

0 комментариев | Обсудить
24.08.2021 | Категории: Новини Української Православної Церкви

132

23–24 серпня 2021 року в храмах і монастирях Української Православної Церкви духовенство єпархій піднесло молитви за Україну, мир у державі та український народ, а також взяло участь в урочистих державних заходах із нагоди Дня державного прапора та 30-річчя незалежності України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на єпархіальні прес-служби.

23 серпня митрополит Вінницький і Барський Варсонофій взяв участь в урочистих заходах із нагоди 30-річчя Незалежності України, які відбулися в Центральному парку культури і відпочинку імені М. Леонтовича м. Вінниця.

Також у заходах взяли участь голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, народні депутати голова обласної Ради Вячеслав Соколовий і Вінницький міський голова Сергій Моргунов. На святі були присутні почесні гості: Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі, делегація Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща на чолі з головою Сейміку Анджеєм Прушем, делегація Ліберецького краю Чеської Республіки на чолі з гетьманом Мартіном Путою, делегація Ясського повіту Румунії на чолі з Віце-президентом повітової Ради Маріусом Соріном Данге, делегація Сороцького району Республіки Молдова на чолі з Головою Вячеславом Руснаком.

Після завершення офіційної частини митрополит Варсонофій поспілкувався з представниками Чеської Республіки.

З нагоди святкування Дня Незалежності України Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради нагороджені вінничани, які зробили вагомий внесок у розбудову Вінниччини та держави в цілому.

<-- -->
Прочитано: 570 раз
Поделиться с друзьями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*