У Києво-Печерській Лаврі звершено чернечі та іночеські постриги

0 коментарів | Обсудить
27.12.2022 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

036-2-1000x425

25 грудня 2022 року, увечері в Неділю святих праотців, у печерному храмі в ім’я преподобного Антонія Печерського намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив постриги в мантію чотирьох іноків, які подвизаються в обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Києво-Печерської Лаври.

Постриженики отримали нові імена: ієродиякона Єлисея було названо іменем Агафон (на честь прп. Агафона Печерського); ієродиякона Авеніра – Симон (на честь прп. Симона Печерського);  іноки Гавриїл та Авів отримали імена Селафіїл та Григорій.

Після постригу митрополит Павел звернувся до нових ченців, побажав їм озброїтися мужністю, терпінням, вірою, і щоб заступництвом Пресвятої Богородиці і преподобних отців Антонія, Феодосія й усіх чудотворців Києво-Печерських Господь завжди допомагав їм на чернечому шляху.

Далі новопострижені монахи хресним ходом пройшли до Хрестовоздвиженського храму, де вони невпинно продовжуватимуть молитися на богослужіннях протягом трьох діб.

Також у вівтарі цього храму був звершений іночеський постриг двох насельників Лаври.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 805 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*