Справжня віра долає закони природи та неможливе робить можливим — Предстоятель (відео)

0 коментарів | Обсудить
09.10.2023 | Категорії: Новини Української Православної Церкви

2

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як віра в Бога впливає на життя людей, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після читання Святого Євангелія (Лк. 5:1-11) (про дивовижну ловитву риби) Предстоятель пояснив, що з цієї історії ми можемо зрозуміти, що таке сила віри.

«Людина має сильну віру не тоді, коли розумом приймає ідею, що Бог існує… Це не та віра, яка творить чудеса, — зазначив він. — Коли людина ввіряє себе Богові, знає, Хто Бог Такий, тоді що Бог каже, те й робить. Коли людина так живе, то в неї народжується віра серця, яка має велику силу, що гори переставляє».

За словом Першосвятителя, коли людина має таку віру, то Бог дає їй таку силу, що, як говориться в каноні Успіння Богородиці, «побеждаются естества уставы», тобто те, що згідно з природніми законами неможливо.

«Згідно з законами природи рибу тоді неможливо було спіймати, а віра зробила те, що вони піймали стільки риби, скільки не ловили ніколи», — сказав Його Блаженство.

Архіпастир звернув увагу також на приклад великого смирення апостола Петра, що має тільки людина зі справжньою, живою вірою, яка ввіряє себе в руки Божі.

«Коли людина преклоняється перед Богом і каже: «Так, Господи, я знаю, Ти є все, Тобою я живу, Ти мене створив, Ти мене підтримуєш, навіть якщо я цього не бачу, даєш всі блага, видимі, невидимі, якими я живу. І що я можу зробити без Тебе? Тому я змиряюсь перед Тобою, припиняю всі внутрішні протести, незгоди, припиняю противитися Тобі своєю волею, мирюся з Тобою і вручаю себе в Твої руки». Таке смирення робить людину сильною», — підкреслив Митрополит Онуфрій.

Джерело: Офіційний сайт Української Православної Церкви

<-- -->
Прочитано: 1 188 раз
Поділитися з друзями
Популярные статьи:

Отправить комментарий

*